Teksten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: teksten zijn het belangrijkste onderdeel van een website. Teksten zijn het belangrijkste onderdeel van een website. Teksten zijn het belang… Goed, je snapt ons punt. Zowel voor de bezoekers van de website als voor zoekmachines zijn goede (web!)teksten cruciaal.

Scanbare content

Voor de bezoekers van je website is het erg fijn als ze in een enkele oogopslag de informatie zien staan waar ze naar op zoek zijn. Of dat ze, als ze die informatie niet direct kunnen vinden, worden gestimuleerd om verder te zoeken. Scanbare content is zo’n stimulans. Maak gebruik van korte paragrafen met een duidelijke titel, zodat het onderwerp van die paragraaf direct helder is. Bezoekers kunnen het dan lezen als ze het interessant achten, of negeren wanneer dat niet het geval is. Gebruik verwijzingen naar andere pagina’s, zodat er niet te veel informatie op één pagina komt te staan.

Vindbare content

Voor zoekmachines is het vooral belangrijk dat je de juiste woorden op de juiste plekken gebruikt. Houd daarbij in gedachten dat een tekst in eerste instantie prettig leesbaar moet zijn voor een bezoeker, dus stop ‘m niet vol met allerlei keywords. Zoekmachines als Google belonen teksten die het onderwerp van de pagina zonder opsmuk duidelijk maken. Probeer een tekst dus natuurlijk te houden en niet te over-optimaliseren.

Heb je nog geen teksten?

Heb je nog geen teksten voor je website of wil je bestaande teksten eens laten controleren door een professional? SWiF adviseert en begeleidt bij het laten (her)schrijven van je teksten en heeft contacten met verschillende tekstschrijvers.

© instapwebsite.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy