Werkwijze

Voor het snel ontwikkelen van een sterke website is een soepel traject noodzakelijk. Bij de InstapWebsite bestaat dit traject uit vijf afgebakende stappen.

Stap 1: De indeling van de website

Deze stap wordt nog wel eens overgeslagen bij het maken van een website, terwijl het in feite de belangrijkste stap is. Wat komt er op de website? En hoe zorgen we ervoor dat een bezoeker de informatie vindt waar hij of zij naar zoekt? Tijdens een oriënterend gesprek (bij ons op kantoor, telefonisch of via Skype) gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. We bespreken dan ook de mogelijkheden qua hosting en het kiezen / vastleggen van een domeinnaam.

Op basis van alle informatie die op de site moet komen, maken we een beknopt Functioneel Ontwerp (FO). Het doel hierbij is een gebruiksvriendelijke website te maken die helder communiceert.

Stap 2: Grafisch Ontwerp

Wanneer de indeling van de website duidelijk is, komt de grafische invulling aan bod. Door middel van het logo, de kleurstelling, typografie en eventuele achtergrondpatronen geven we de site een geheel eigen look & feel. We leggen vier afbeeldingen aan je voor, die een compleet beeld geven van hoe de website eruit komt te zien. Wanneer het ontwerp akkoord is, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van de website.

Stap 3: Ontwikkeling website

Het Functioneel Ontwerp en Grafisch Ontwerp vloeien samen bij het bouwen van de site. We zetten de InstapWebsite op volgens de indeling die we bij stap 1 gemaakt hebben en voorzien ‘m van de visuele eigenschappen die bij stap 2 zijn bepaald. Vervolgens koppelen we het beheersysteem op maat aan de website, zodat alle onderdelen gemakkelijk te beheren zijn.

Stap 4: Beheersysteem invullen

Het invullen van het beheersysteem is bij de prijs inbegrepen.
Wanneer de ontwikkeling van de website en het beheersysteem is voltooid, kan het beheersysteem ingevuld worden met alle content. Het invullen van het systeem door SWiF is bij de prijs inbegrepen. Het is op dat moment dus van belang dat alle teksten, afbeeldingen en eventueel video’s en documenten voorhanden zijn.

Stap 5: Website online!

De hosting is geregeld, de website is gebouwd op basis van het Functioneel en Grafisch Ontwerp en het beheersysteem is ingevuld. Kortom; de website kan online!

Als de website eenmaal online staat, is het zaak om de site up-to-date en interessant te houden voor bezoekers. Nieuwsberichten plaatsen, teksten aanpassen, foto’s beheren, documenten uploaden; je kunt het allemaal eenvoudig zelf doen met behulp van het beheersyteem. Kom je er even niet uit en kun je wat hulp gebruiken? Maak dan gebruik van onze support.

© instapwebsite.nl | Alle rechten voorbehouden | Privacy